Rejse med hund og kat

Rejse med hund og kat

Nu nærmer sommerferien sig. Skal du have dit kæledyr med til udlandet på ferie, er der nogle ting der skal være styr på.

  1. Dyret skal have et kæledyrspas. Passet udstedes hos dyrlægen, det kræves at dyret er chipmærket, for at der kan laves pas.
  2. Dyret skal have en rabies-vaccine. Er det første gang den får rabies-vaccine eller hvis dyrets tidligere rabies-vaccine er udløbet, er der 21 dages karantæne, inden dyret må rejse til udlandet på passet. Rabies-vaccinen må ikke være givet før passet er udstedt. Dvs. du skal have tid til rabies-vaccine og udstedelse af pas minimum 3 uger før I skal rejse.
  3. I visse lande er der krav om ormekur inden indrejse, dette krav gælder bla. Norge og England. Det betyder at I skal forbi dyrlægen, og have en ormekur og en attest i passet på at ormekur er givet. Dette skal gøres tidligst 5 dage før og senest 1 døgn før indrejse i det pågældende land.
  4. I Sydeuropa findes der sygdomme der overføres via insektbid. Så går turen sydpå bør hunden have en behandling med et middel der forebygger insektbid.
  5. I nogle områder af Europa er en parasit der hedder dværgbændelormen udbredt. Det kan derfor for nogle hunde være relevant at få ormekur ved hjemkomst.

Har i spørgsmål til ovenstående, er I velkommen til at kontakte klinikken.

God sommer.

By |2021-01-05T09:42:31+01:00maj 27th, 2016|Ikke kategoriseret|0 Kommentarer

Del denne historie, Vælg din platform!

Om forfatteren:

Go to Top