Fokus på Brachycephale (Kortsnudede) racer

Fokus på Brachycephale (Kortsnudede) racer

Fokus på Brachycephale (Kortsnudede) racer
(F.eks. Mops, Cavalier King Charles Spaniel, Fransk Bulldog, Boston Terrier, Boxer, Shih Tzu og Pekingeser).

Populære og charmerende
Disse er meget populære hunde da de har et venligt og charmerende temperament. Ofte kan disse racer, specielt når det er varmt vejr, hvis de overanstrenger sig eller bliver ophidsede, udvikle kraftige snorkelyde. Det er snorkelydene eller mere specifikt vejrtrækningen vi er bekymrede for. Hvad der er normalt og charmerende for disse racer, er nødvendigvis ikke sundt for dem.

Snorkelyde, iltmangel og sure opstød
Snorkelydene fremkommer da næseborene hos disse racer er dannet for snævre samt den bløde gane er for tyk og lang i forhold til pladsen bagerst i svælget. Disse to strukturer medfører sammen, at hunden får mindre luft ned i lungerne og derfor har et lavere iltindhold i blodet (Hypoxi).

I de lette tilfælde høres snorkelyde og i de værste tilfælde kollapser hunden når den anstrenger sig bare let. Den anstrengte vejrtrækning kan få hunden til at kaste op eller lige så slemt at den har kronisk ‘sure opstød’ dvs. mavesyre bliver suget op i spiserøret under de besværede vejrtrækninger og irriterer/ætser dette. Snorkelyde, kollaps og opkast er normalt for disse racer, men ikke normalt for en hund.

Hvornår skal jeg gå til dyrlæge?
Vi ønsker at kunne hjælpe så mange af disse hunde som muligt. Det er vist at tilstanden bliver forværret med tiden og det kan ske at vi ikke kan hjælpe hvis hunden går med problemet for lang tid. Langt de fleste har eller får tydelige problemer som hvalp. Normalt opererer vi før hunden er 1 år gammel.

Vi anbefaler kontrol af din hund hvis der er vejrtrækningslyde ved selv normal let motion og specielt hvis den er en af ovenstående racer. Generelt anbefales operation snarest efter symptomerne opstår, dette er for at få standset den negative effekt tidligt samt give hunden bedre livskvalitet.

Operationen og formålet med denne
Operation anbefales altid kun hvis det kan hjælpe din hund. De nyeste operationsteknikker er at åbne for næsebor og reducere tykkelse og længde på den bløde gane. Disse to indgreb forøger luftmængden til lungerne og du vil få en meget mere tilpas hund der har en langt bedre livskvalitet og har det bedre i varmen og under gåture.

Operationsdagen med minimalt stress
På selve dagen for operationen, gør vi alt for ikke at stresse hunden unødvendigt. Dette er specifikt for operationer på luftvejene da unødigt stress kan forværre opvågning af denne type patient. Det betyder at du er hos hunden indtil den slapper af på for-bedøvelsen. Når operationen er lige ved at være ovre, ringer vi til dig så du kan være sammen med hunden under opvågning. Dette gør vi for at reducere stress både for hunden og dig. Vi forventer I kan gå hjem to til fire timer efter veloverstået operation. Der vil naturligvis være en sygeplejerske hos jer, indtil vi er sikre på at hunden er stabil og kan trække vejret selv.

By |2021-01-05T09:42:18+01:00november 28th, 2018|Ikke kategoriseret|0 Kommentarer

Del denne historie, Vælg din platform!

Om forfatteren:

Go to Top