Når dit dyr skal indlægges

Når dit dyr skal indlægges2025-03-10T13:23:26+01:00

Det kan være nervepirrende, når ens dyr skal indlægges til operation, tandrensning eller lignende. Derfor har vi skrevet en guide, der forklarer, hvad du kan forvente, når dit dyr er i vores hænder.

Forberedelse før narkose

Når dit dyr skal i narkose, anbefaler vi, at det fastes fra midnat før operationsdagen. Det betyder ingen mad, men dit kæledyr må gerne have adgang til vand. Husk, at kaniner ikke må faste – mere om det senere. Sørg desuden for, at dit dyr er luftet godt af, inden I ankommer.

Velkomsten i klinikken

Operationspatienter modtages fra kl. 08, og patienter til tandbehandling modtages fra kl. 08:30. Efter tur vil en dyrlæge eller veterinærsygeplejerske tale med jer for at gennemgå dagens plan og besvare eventuelle spørgsmål. Vær opmærksom på, at der kan forekomme ventetid på op til 30 minutter ved indlæggelse, da vi ønsker at sikre, at hvert kæledyr får den nødvendige opmærksomhed. Hvis dit kæledyr er nervøst, kan vi tilbyde en beroligende sprøjte, mens du/I er til stede. Herefter placeres dyret trygt i et bur i vores klargøringsrum.

Selve operationen

Hunde: Vi bruger altid narkosegas, som er en sikker og skånsom bedøvelsesmetode. Før operationen får hunden en beroligende sprøjte, og der ilægges et venekateter til medicin og væsketerapi. Hunden intuberes derefter og får tilført ilt og narkosegas. Under hele forløbet overvåger en veterinærsygeplejerske nøje hundens hjertefrekvens, respiration, temperatur og andre vitale parametre.

Katte: Katte får som regel en kombination af injektionsbedøvelse og narkosegas. Begge typer bedøvelse forlader kroppen hurtigt, så de fleste katte er friske kort efter og oplever få bivirkninger. Også her overvåger en veterinærsygeplejerske kattens hjertefrekvens, respiration, temperatur og øvrige vitale parametre for at sikre dens velbefindende gennem hele forløbet.

Efter operationen

Efter operationen/tandbehandlingen lægges dyret til opvågning i et bur, hvor det pakkes godt ind i tæpper og evt. varmepude, for at sikre en behagelig opvågning. Er der et operationssår, gives en bodystocking eller en krave på for at beskytte det. Når dyret er vågent, tilbyder vi det mad og vand. Vi kontakter dig for at aftale afhentning og gennemgår grundigt det videre forløb ved hjemsendelse.

Undersøgelse med sedation

I nogle tilfælde er en beroligende sprøjte nødvendig for at kunne gennemføre en undersøgelse eller behandling, fx ved sårpleje, tømning af en byld eller kloklip hos meget bange dyr. Vi prioriterer altid dyrets trivsel og vælger hellere sedation frem for at risikere at skabe et psykisk traume. Hvis undersøgelsen er planlagt, skal dit dyr også her være fastende.

Kaniner i narkose

Kaniner må aldrig faste før narkose, da deres fordøjelse kan gå i stå. Medbring altid en „madpakke‟ til din kanin med kvalitetshø og lidt af dens vante foder. Vi sikrer, at din kanin er helt vågen og spiser igen, før den sendes hjem.

Carecall – Opfølgning dagen efter narkosen

For os er det vigtigt, at dit kæledyr har det godt efter en operation eller behandling i narkose. Derfor foretager vi altid et carecall om formiddagen dagen efter, hvor vi følger op på, hvordan dit dyr har det. Under opkaldet spørger vi ind til, om dit kæledyr har spist, drukket og opfører sig normalt, eller om der er noget, der vækker bekymring. Du har også mulighed for at stille spørgsmål om efterbehandling, medicin eller andre praktiske forhold, fx booking af kontrolbesøg.

Vores mål er at sikre, at både du og dit kæledyr føler jer trygge i hele forløbet – også efter I har forladt klinikken. Har du brug for yderligere hjælp eller vejledning, står vi naturligvis altid klar.

Go to Top