Vaccination af hund

Vaccination af hund2020-05-09T06:38:12+01:00

Vaccination af den voksne hund

Hunde kan vaccineres mod en række sygdomme. De fleste hundevacciner er kombinationsvacciner, hvor man dermed vaccinerer mod flere sygdomme samtidig. Vi anvender en vaccine, der giver beskyttelse mod hundesygevirus, parvovirus, smitsom leverbetændelse, parainfluenza og leptospirose. Dette er en bred vaccine, der dækker de typiske sygdomme, man vaccinerer imod.

Skal din hund i pension, til udstilling eller er i tæt kontakt med mange hunde, anbefales det at hunden får en vaccination mod Bordetella Bronchiseptica (kennelhoste), Parainfluenza og Leptospirose.

Såfremt hunden skal til udlandet, påkræves pas og rabiesvaccine (hundegalskab) (OBS der er 21 dages karantænetid før rejse i EU).

En vaccine virker ved, at hunden danner antistoffer som en reaktion på vaccinen, og derved er hunden beskyttet, såfremt den udsættes for smitte. Beskyttelsesgraden afhænger af niveauet af antistoffer. Dermed vil en vaccination ikke nødvendigvis sikre, at din hund ikke bliver syg, hvis den udsættes for smitte. Afhængig af smittepresset og hundens sundhedsstatus, kan hunden godt blive syg alligevel. Men sygdomsforløbet vil være mildere, end hvis den ikke var vaccineret.

Forud for vaccinationen, foretages et grundigt sundhedstjek af hunden. Dette er for at sikre at hunden er rask og dermed er i stand til at danne det bedst mulige antistofsvar. Antistofmængden aftager med tiden, og dermed vil der være behov for regelmæssig boostervaccination. Der er forskel mellem vaccinerne, og varigheden af beskyttelse.

Hundesyge, Parvovirus og smitsom leverbetændelse: Gældende i 3 år

Leptospirose, Parainfluenza og Bordetella Bronchiseptica (Kennelhoste): Gældende i 1 år

Vi anbefaler årlig revaccination, specielt pga. Leptospirose, som hunden kan få ved kontakt med urin fra mus og rotter.

Hundehvalpen

Hundehvalpe bør have to vaccinationer med 1 måneds interval. De første uger efter fødslen er hvalpen beskyttet af antistoffer, som den modtager gennem råmælken.

Når hvalpen er 8-12 uger, gives 1. basisvaccination. 2. basisvaccination gives 1 måned herefter. Den sidste del af basisvaccinationen gives et år efter sidste hvalpevaccine.

Når hunden er voksen, er det mere individuelt, hvad den skal vaccineres imod. Derfor lægger vi et år efter hvalpevaccinen, i samråd med dig som ejer, en vaccinationsplan, som dækker lige præcis den enkelte hunds behov. Da der er forskel på, hvor lang tid de forskellige vacciner dækker, tilpasser vi løbende den enkelte hunds behov for vaccine. Dermed sikrer vi, at hunden hele tiden er dækket bedst muligt mod de sygdomme, den risikerer at blive udsat for i sin hverdag.

Go to Top