Opdatering på hunde- og katteregistrene

Opdatering på hunde- og katteregistrene

Vi anbefaler hermed at tjekke og opdatere sine personlige oplysninger på henholdsvis hunde- og katteregistret. Primært bruges registrene til at forene bortløbne dyr og ejere, nogle gange efter flere år som denne lykkelige historie kan bevidne.

Utroligt mange hunde er stadig registrerede i opdrætters navn, hvis hvalpe ved chipmærkning ikke er solgt endnu. Det samme er tilfældet ved salg eller overdragelse af allerede mærkede hunde og katte. Dette betyder faktisk, at personen i registret er den lovmæssige ejer af dyret, men dermed også den økonomisk ansvarlige for evt. skader, det måtte forvolde på trods af forsikringer m.v. Derfor har alle interesse i korrekt registrering.

Alle dyr, der chipmærkes og/eller øretatoveres hos os, bliver registreret i de danske registre med minimum ejers navn, adresse, tlf.nr. samt beskrivelse af dyret, men vi kan – og må ikke ændre disse oplysninger senere hen. Vi må heller ikke ændre oplysningerne ved salg eller anden overdragelse; det skal den oprindelige ejer gøre.

Hunde

Alle dansk mærkede hunde skal være registreret i Det Danske Hunderegister. Her kan der ændres ejeroplysninger inkl. ejerskifte eller import af hund digitalt med NemID eller vha. oplysninger på registreringsattesten. Hvis man er registreret med CPR-nr., vil der automatisk meldes om adresseflytning, men husk også tlf.nr. og e-mail. Hunderegistret samarbejder også med udenlandske organisationer. Husk også at hunde skal bære hundetegn fra de er 4 mdr. gamle med minimum ejers navn og adresse. Telefonnummer er ikke et krav, men en god idé.

Katte

I Danmark er der to katteregistre, Det Danske Katteregister og Dansk Katteregister. Katte kan være registrerede i ét eller begge registre. Hos os registrerer vi automatisk alle katte vi mærker i Dansk Katteregister.

For alle registrene gælder det, at man kan lave efterlysninger eller søge efter ejer ud fra øremærke/chipnummer. Mange vælger at have skjulte kontaktoplysninger, i så fald kan enten registret eller dyrlæger hjælpe.

Så lad os alle bruge 5 min på at tjekke, at vores kæledyr er registreret korrekt, så de hurtigt kan komme hjem igen, hvis uheldet er ude.

By |2021-01-05T09:41:15+01:00maj 9th, 2020|Ikke kategoriseret|0 Kommentarer

Del denne historie, Vælg din platform!

Om forfatteren:

Go to Top