Blodprøveanalyse

Blodprøveanalyse2020-05-09T06:39:03+01:00

Vi råder over in-house blodprøveanalyseapparat og vil dermed i de fleste tilfælde kunne analysere straks.

Blodprøven er en af de mest alm. undersøgelsesmetoder. Den anvendes normalt i forbindelse med at dyrlægen forsøger at stille en diagnose, eller for at tjekke om behandlingen har den ønskede effekt.

Forud for bedøvelse (anæstesi), foretager vi en individuel vurdering af, om en blodprøve er nødvendig, for derved at reducere risikoen for komplikationer.

Skal der foretages en analyse af blodet, som vores blodprøveapparat ikke kan måle, sendes prøven til laboratorie, hvorefter vi vil have resultatsvaret i løbet af 3-5 dage.

Når dyret skal have udtaget blodprøve, kan det gøres på forskellige måder. Nogle dyrlæger vil helst tage blodet fra en vene i benet, mens andre gerne vil bruge den store halsvene. Fælles for dem er at dyret bliver barberet på et lille område og sprittet godt af, inden der stikkes. Dyret holdes af en sygeplejerske, mens dyrlægen udtager prøven. Efter prøven sættes der nogen gange en lille trykforbinding (hvis blodet er taget fra benet), svarende til den vi selv får på, hvis vi får taget blodprøve hos lægen. Denne tages af efter en times tid.

Go to Top